Amsterdammers voor Autoluw NU! organiseert in de Amstelkerk voor bewoners een bijeenkomst. Datum 20 april om 20:00 uur. Meld je aan.

We mogen elkaar weer in levende lijve ontmoeten. Dat doen we graag, om jullie te informeren wat we de afgelopen periode gedaan en bereikt hebben. En om samen te brainstormen hoe we de politiek kunnen beïnvloeden. Want nu, in de periode van coalitievorming en opstarten van de nieuwe gemeenteraad, kunnen we ervoor zorgen dat Autoluw een hogere urgentie krijgt voor de komende vier jaar. Is het tijd ons actiepakket (30 km maximaal, meer P+R, zones met intelligente toegang) aan te passen?

Bijeenkomst

Kom meepraten op woensdag 20 april
Locatie: Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam.
Tijd vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur.
Aanmelden via: www.autoluw.nu/aanmelden/


Achtergrond om inspiratie op te doen
Velen van ons hebben met lede ogen toegekeken hoe de coronarust niet is uitgebuit. Het wordt weer drukker in de stad, de lucht wordt vuiler. En er zijn nog steeds te veel ongelukken in het verkeer, met voetgangers en fietsers als slachtoffer. Zo gebeurt er te weinig aan registratie van fietsongevallen, zodat er geen gerichte verbeteringen plaatsvinden.

Onze Kieswijzer Autoluw is goed bezocht. Daar is te lezen dat de partijprogramma’s van links tot rechts sprankelen van uitstekende voorstellen…

  • Twintig procent van de parkeerplaatsen ombouwen tot fietsenstalling of groen; ‘overstapgarages’ bij snelweg en metro (PvdA).
  • Haal 30.000 parkeerplaatsen weg; knip op de Weesperstraat tegen doorgaand verkeer (GroenLinks).
  • Maximaal 20 kilometer op smalle/drukke fietspaden (D66, SP).
  • Parkeren in drukke wijken alleen voor bewoners en aangemeld bezoek (GroenLinks, VVD).
  • Begin afleverplekken voor pakketdiensten; maak woonstraten aan één zijde autovrij (Bij1).
  • Geef fietsers altijd voorrang op rotondes en kruisingen; maak een verkeersveiligheidsplan om het aantal slachtoffers te verminderen (Partij voor de Dieren).
  • Beperk geluidsoverlast motoren (D66, VVD)
  • Alle partijen bepleiten meer ruimte voor voetgangers…

Dat is een uitstekende basis om mee van start te gaan. Maar hoe houden we de luitjes aan hun mooie woorden, hoe realiseren we een duidelijk tijdspad voor de komende vier jaar?

 

Corona
Hoewel alle coronamaatregelen zijn vervallen, willen we veilig zijn voor iedereen. Iedereen moet zich welkom voelen. Daarom bieden we in de Amstelkerk ruimte aan mensen die wel graag afstand houden. We laten daarom in de kerk stoelen op afstand staan. Ook mag u natuurlijk altijd een mondmasker blijven dragen. Met nadruk vragen we u dan ook niet naar bijeenkomsten te komen als u klachten heeft.

Op 17 mei 2020 om 14:00 uur start vanaf het Johnas Daniel Meijerplein de Fikse Fietsdemo; Op Die Fiets. Zet de datum alvast in je agenda en fiets en / of help mee met organiseren.

Bij het collectief Amsterdammers voor Autoluw NU! zijn ondertussen al meer dan 40 (bewoners-)organisaties aangesloten. Zij pleiten voor sneller en beter autoluw door 3 maatregelen: 30 km binnen Amsterdam, minder doorgaand verkeer (de kraan moet dicht) en het verkeer moet vooral parkeren bij P+R aan de A10.

Het collectief nodigt daarom iedereen uit bij de aangesloten (bewoners)organisaties en iedereen die solidair is, om zelf deel te nemen EN om vanaf heden de Fikse Fietsdemo in eigen netwerk op alle mogelijke manieren mondeling, per social media, in nieuwsbrieven, wijkkranten en op bijeenkomsten, het schoolplein op de sportschool en in kroeg, aan te kondigen zodat het een Fikse Fietsdemo zal worden.

Autoluw NU!
We fietsen demonstratief over de drukke ongezonde, straten van Amsterdam. Langs locaties en wijken met 1000-den bewoners die de eerste 20 jaar niet gaan profiteren van de huidige Agenda Amsterdam Autoluw. Amsterdammers die zelfs tot 30 % meer in plaats van minder autoverkeer zullen gaan krijgen. Dat gaat zomaar niet! En dat na meer dan 35 jaar praten over een autoluwe stad!

Gebruik eigen slogans uit je eigen buurt om je fiets op te tuigen en natuurlijk toeters mee. Mondkapjes leveren we gratis zolang de voorraad strekt.

Fietshulp is ook welkom; Mocht u als vrijwilliger een bijdrage willen leveren in de organisatie, PR of verkeersbegeleiding tijdens de Fikse Fietsdemonstratie; Graag tot ziens; Contact via Paul, Cliff of Myriam via: e-mail: wijwillen@autoluw.nu